Office software installeren vanaf Office 365

U kunt, mits u daar een licentie voor heeft, Office installeren op 5 verschillende computers. De installatie kan u downloaden vanaf uw Office 365 omgeving.

Log in op https://login.microsoftonline.com

Download hier de Office software en installeer deze op de PC.

Let op, deze optie werkt alleen wanneer u een Office licentie heeft. Het kan zijn dat uw Office 365 account enkel voorzien is van een “Mailbox” licentie.

Instellen van Outlook

Bij het opstarten van Outlook vraagt Outlook, bij de eerste keer gebruiken, om een account toe te voegen:

Vul hier uw e-mailadres + wachtwoord in.

Voorbeeld e-mail : naam@bedrijfsnaam.nl

Klik vervolgens op volgende.

Webmail van Office 365

Let op: Webmail van Microsoft is zeer beperkt. Ze stimuleren het gebruik van Outlook. Zo is het in de webmail niet mogelijk om aan de linkerkant meerdere mailboxen te hebben.

Verbinding maken naar webmail kan via https://outlook.office.com

Of via https://login.microsoftonline.com

Hier kan je inloggen met het e-mail adres en wachtwoord:

Outlook traag op de online werkplek

Het kan zijn dat Outlook traag is op de online werkplek, dit komt omdat Outlook standaard in een “live” modus werkt. Hierdoor is de snelheid constant afhankelijk van Office 365.

Om de snelheid te verbeteren kan, net zoals bij normale computers standaard ingesteld staat, cache mode aan gezet worden.

Ga in Outlook weer naar “bestand”, het menu links bovenin.

Kies daar voor accountinstellingen:

Dubbelklik vervolgens op het account van Office 365 (bij meerdere dit herhalen) en zet de Cache mode aan op maximaal 12 maanden:

Klik op volgende, voltooien en herstart Outlook. Bij een grote mailbox kan het nu enige tijd duren voordat alles gesynchroniseerd is. Na deze eenmalige synchronisatie is alles een stuk sneller.